AV Nijkerk

In 2013 organiseerde AV Nijkerk (AVN), in samenwerking met Dorpsdag Hoevelaken en Loopgroep 2000, een halve marathon: De halve van Nijkerk 600. Dit loopevenement werd georganiseerd in het kader van het 600 jarig jubileum van de stad Nijkerk. Veel leden van de AVN hebben zich toen op alle mogelijke manieren ingezet om dit bijzondere loopevenement tot een groots succes te maken. En het werd ook een groot Nijkerks succes!
In 2013 gingen wij er nog van uit dat het eenmalig zou zijn maar soms is er sprake van voortschrijdend inzicht. Door alle enthousiaste reacties van deelnemers, ondernemers en toeschouwers blijft het niet bij die ene keer, de Halve van Nijkerk wordt een jaarlijks terugkerend evenement. Uiteraard is de AVN weer bij deze prachtige loop betrokken.

Gericht op De halve van Nijkerk wordt er vanuit A.V.Nijkerk een aantal loopcursussen aangeboden voor de diverse afstanden: Een loopcursus voor deelname aan de 5 km loop voor de beginnende loper/loopster en een loopcursus voor deelname aan de 10 km en de 21 km voor de meer ervaren loper/loopsters. Op onze website kunt u hierover meer informatie vinden.Wat biedt de AVN nog meer ?

Atletiek Vereniging Nijkerk is actief in:

• Hardlopen: Trainingen op verschillende niveaus: beginners, joggers en runners
  • Triathlon: De nadruk ligt op hardlopen en zwemmen. Looptrainingen worden soms afgewisseld met fietstrainingen (racefiets en mountainbike). Een paar keer per jaar is er een wisseltraining.
  • Nordic walking: Bij toepassing van de juiste techniek is door het lopen met poles (stokken) 90% van de spiergroepen in beweging.
  • Jeugdatletiek: speerwerpen, discuswerpen, hordelopen, hoogspringen, verspringen en hardlopen.

De trainingen bij de AVN vormen een basis om een goede conditie te krijgen. Je kunt er trainen op recreatief en wedstrijdniveau. Tijdens de trainingen wordt veel aandacht geschonken aan het voorkomen van blessures. Warming up en cooling down maken deel uit van iedere training. Na afloop kun je in het clubhuis douchen en wat drinken.

Als je wil weten of je sportieve wensen of verwachtingen (of die van je kind) binnen de AVN te realiseren zijn, neem dan gerust contact op.
Het clubhuis is gelegen in het sportpark Luxool, aan het Hassemanpad 4 te Nijkerk. Telefoonnummer 033-2461283 of 033-2461283.
Je kunt altijd gratis een paar trainingen meedoen om het AVN-gevoel te ervaren!